Cassini’s laatste maand

      Geen reacties op Cassini’s laatste maand

Over een maand is het zover, dan duikt de Cassini sonde de atmosfeer van Saturnus in. Op 15 september komt er een eind aan de 13 jarige Cassini(-Huygens) missie. Dankzij deze missie zijn we veel te weten gekomen over Saturnus en haar maan Titan. Cassini vliegt de komende tijd heel dicht langs Saturnus om nog zoveel mogelijk data te verzamelen. Toch zijn er ook weer nieuwe mysteries bijgekomen, zo kunnen onderzoekers nog steeds niet goed bepalen hoe lang een dag op Saturnus duurt. Om de atmosfeer in te duiken maakt Cassini gebruik van de zwaartekracht van Titan, de grootste maan van Saturnus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox voor de AVG is verplicht

*

Ik ga akkoord