SpaceX lanceert geheim ruimtevliegtuig

      Geen reacties op SpaceX lanceert geheim ruimtevliegtuig

SpaceX heeft afgelopen donderdag de X-37B van de U.S. Air Force (USAF) de ruimte ingebracht met de Falcon 9 raket. Voor de X-37B, ook wel Orbital Test Vehicle (OTV) genoemd, is het de vijfde missie. Voor SpaceX was het bij terugkomst de 16e geslaagde landing.

De X-37B is een herbruikbaar, onbemand ruimtevliegtuig gemaakt door Boeing en is een vergrote versie van de X-40. De USAF heeft 2 X-37B’s in bezit, welke samen goed zijn voor 5,5 jaar in de ruimte. Wat de X-37B’s in de ruimte doen, wil niemand vertellen. Een paar minuten na vertrek gaf SpaceX geen details over de X-37B meer vrij, op verzoek van de USAF. De terugkeer van de Falcon 9 werd wel live uitgezonden.

Vragen? Stel ze hieronder.

Bronnen: SpaceX & Daily Mail

About JelleJT

Ik ben Aviation student aan de HvA met een zeer grote interesse in de astronomie en ik heb dan ook een half jaar Natuur- en Sterrenkunde gestudeerd aan de UvA/VU, ook ben ik sinds kort lid van The Planetary Society (TPS). Al in de kleuterklas tekende ik ruimteschepen en vliegtuigen. In groep 4, denk ik, kreeg ik mijn eerste boek over de planeten, sindsdien heb ik steeds meer programma’s gekeken en boeken gelezen. Ik wil mensen graag laten zien hoe mooi het heelal is en hoe klein wij zijn, daarom heb ik deze site gemaakt. Daarnaast wil ik ook graag laten zien dat je niet per se een bachelor- of masterdiploma nodig hebt om veel verstand van iets te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox voor de AVG is verplicht

*

Ik ga akkoord