ESTEC open dag 2017

      Geen reacties op ESTEC open dag 2017

Vandaag was de open dag van het European Space Research & Technology Centre, ofwel ESTEC, van de ESA. Dit complex gelegen in Noordwijk is al meer dan een 50 jaar het hart van de ESA. Hier worden satellieten uitvoerig getest voordat ze de ruimte in gaan. Elk jaar tijdens het Weekend van de Wetenschap opent de ESTEC haar deuren voor het gewone publiek. Tijdens deze dag kom je alles te weten over de ESA, haar missies, de ESA astronauten en andere ruimtevaartbedrijven. Je kunt samen met de astronauten op de foto en hun handtekeningen vragen. Dit jaar waren er 8 astronauten:

  • Jean-Jacques Favier (FRA)
  • Michael Foale (GBR/USA)
  • Dirk Frimout (BEL)
  • Claudie Haigneré (FRA)
  • André Kuipers (NLD)
  • Ulf Merbold (DEU)
  • Ernst Messerschmid (DEU)
  • Dumitru-Dorin Prunariu (ROU)

Gedurende de dag hebben de astronauten lezingen gegeven en zijn er verschillende handtekeningsessies geweest. Naast de astronauten hebben verschillende organisaties en wetenschappers ook lezingen gegeven. Verder stonden er in het hoofdgebouw, de hoofdgang en de laboratoriumgang stands over de verschillende missies en organisaties, kon je door het testcentrum lopen, was er in het Erasumus gebouw genoeg te zien aan (schaal)modellen, was er in het Escape-gebouw voldoende te beleven voor de kinderen en voor studenten was er informatie te vinden over eigen cubesat experimenten en waren er in de NL Space-tent verschillende Nederlandse ruimtevaartbedrijven te vinden. Kinderen konden op de foto met de mascotte, Paxi, en de Star Wars fans konden op de foto met verschillende karakters uit de grote franchise.

Deze diashow vereist JavaScript.

Vragen? Stel ze hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox voor de AVG is verplicht

*

Ik ga akkoord