Ga op reis naar exoplaneten

      Geen reacties op Ga op reis naar exoplaneten

Schermafbeelding van het oppervlak en de lucht van TRAPPIST-1d. Dit is gebaseerd op de gegevens die we nu hebben.

Is er nog iemand op zoek naar een exotische reisbestemming voor in de zomer?

Ga op reis door de Melkweg en ontdek exoplaneten (planeten buiten ons zonnestelsel) met NASA’s Exoplanet Travel Bureau. Op deze interactieve site kan gekozen worden uit verschillende bestemmingen: TRAPPIST-1d, Kepler-16b en Kepler-186f. De andere 3 die er nu op staan worden waarschijnlijk later toegevoegd.

Al de 360º beelden zijn natuurlijk artist impressions, aangezien deze exoplaneten zo ver weg zijn dat we geen foto’s hebben. Hier naar toe vliegen blijft voor nu nog een droom die in de verre toekomst misschien pas waarheid wordt. De impressies zijn gemaakt aan de hand van de weinige data die wel beschikbaar is.

De meeste van de exoplaneten zijn ontdekt door de Kepler Telescoop. De exoplaneten die dichterbij staan gaan geanalyseerd worden door TESS (Transiting Exoplanet Survey Satellite) en de James Web Telescoop, hiermee hopen wetenschapers de atmosfeer van deze exoplaneten te begrijpen.

Naast het bezoeken van de exoplaneten, kunnen er ook posters gedownload worden van deze mooie bestemmingen.

Vragen? Stel ze hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox voor de AVG is verplicht

*

Ik ga akkoord