Isra­ëls eerste missie naar de maan

      Geen reacties op Isra­ëls eerste missie naar de maan

Israël gaat proberen om op 13 februari 2019 een robot op de maan te laten landen. De lander zal voor het eind van het jaar met een Falcon 9 raket van SpaceX gelanceerd worden. De raket zal eerst in een baan rond de aarde vliegen, welke dan groter gemaakt wordt, zodat deze dichterbij de maan komt. Daarna zal de landingsprocedure worden ingezet. Israël zal het 4e land worden dat een ruimtevaarttuig op de maan laat landen. Het vaarttuig zal slechts 600 kg wegen.

Google Lunar X Prize competition

Het bedrijf SpaceIL, welke de lander heeft ontwikkeld, doet mee aan de Google Lunar X Prize competitie. Hiermee konden ze 20 miljoen dollar verdienen. Helaas voor alle deelnemers eindigde de competitie op 31 maart, zonder winnaar. Voor SpaceIL maakte dat niets uit, want ze zijn gewoon verder gegaan met de voorbereiding, net als de meeste andere deelnemende bedrijven.

Bronnen

  • David, L. (10 juli 2018). Israel Aims to Launch Moon Lander in December. Geraadpleegd 12 juli 2018, from https://www.space.com/41129-israel-launching-moon-mission-december.html
Vragen? Stel ze hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox voor de AVG is verplicht

*

Ik ga akkoord